Műanyag bejárati ajtók

Bejárati ajtók

A műanyag bejárati ajtó sokféle szempont alapján választható ki. Fontos lehet az esztétikum, a biztonság és nem mellesleg az ár is. A speciálisan legyártott műanyag profilok és a különösen stabil merevítéseknek köszönhetően, a bejárati ajtó beépítése végtelen sok formában és felületi megjelenésben lehetséges.
A bejárati ajtó profilok és ajtóbetétek színe alapesetben fehér színűek, de rendelhető festett vagy fóliázott kivitelben. Előnyük az ablakhoz hasonlóan, hogy könnyen tisztíthatók és hosszú élettartamúak. A sokféle szín és formaválasztéknak köszönhetően egyedi igények is megvalósíthatóak. Egyedi osztású valamint paneles bejárati ajtókat különböztetünk meg, ezek bármelyike rendelhető díszüveges, edzett vagy ragasztott biztonsági üveggel is.

DOOR bejárati ajtó panel katalógus

Az általunk forgalmazott bejárati ajtók sarokmerevítővel készülnek, ezáltal rendkívül jól ellenállnak mindenféle erőszakos behatolással szemben. Alapfelszereltség a 5 ponton záródó gombafejes biztonsági rúdzár, de lehetőség van hengeres csappal, plusz karmokkal, valamint dupla hengerzár betét alkalmazásával történő gyártásra is. Az ajtópanel lehet MDF merevített, acélmerevített illetve ezek kombinációja is. Természetesen bejárati ajtóink CE jelöléssel rendelkeznek.

Egyedülálló módon Aluplast műanyag bejárati ajtóink MABISZ 2 illetve MABISZ 3 minősítéssel is rendelhetők (fehér, kívül-belül aranytölgy és dió színben). A MABISZ minősítés a műanyag bejárati ajtók gyártóinál szinte ismeretlen fogalom, mert a gyártók sajnos a mennyiségi olcsó ajtó gyártását részesítik előnyben.
Cégünk ezzel a felfogással szembefordulva a minőségi bejárati ajtó forgalmazását részesíti előnyben. Bejárati ajtó esetén kijelenthetjük, aki olcsót szeretne, a biztonságról nyugodtan lemondhat, pedig a bejárati ajtó a „legnépszerűbb” betörési pont a rendőrségi statisztikák alapján.

Bejárati ajtóink kitűnő hőszigetelési képességgel is rendelkeznek az 5-6-7 kamrás kivitelnek és a 70-86 mm-es beépítési mélységnek köszönhetően. Mindezt csak javítja a hőhídmentes alumínium küszöbrendszerünk, amely gumitömítéssel záródik, és ezáltal kint tartja a hideget és az apróbb élőlényeket egyaránt.

Belső hőszigetelés

Ha a belső szigetelés nem megfelelő, akkor mit sem ér a masszív külső borítás. Minden esetben csak olyan bejárati ajtót válasszunk, amelynek belső hőszigetelése valamilyen speciális kikeményedő PU anyagból készült. Ez fontos azért, mert sok bejárati ajtótípusnál bár a belső hőszigetelés masszív PU habból készült, nem tölti ki teljesen az ajtó belsejét, így egyrészt hidegfoltok alakulnak ki (bejön a hideg) másrészt pedig a bejárati ajtó szilárdságát is rontja. Sok bejárati ajtónál nem használnak megfelelő PU tömítőhabot, de van olyan is, ahol „rácsos” vastag kartonszerű papírt használnak a tömítésre…

Felület

Ez gyakorlatilag a bejárati ajtó élettartamát határozza meg, valamint külső megjelenését. Minden esetben célszerű olyan bejárati ajtókat választani, amelyek megfelelően vannak kezelve (porszórt festék vagy „ráégetett” fólia). Ha nem megfelelően van kezelve a bejárati ajtónk, előbb utóbb felületi sérülések keletkeznek rajta és emiatt rozsdásodik, vagy leválik a külső borításról.

Zár

A bevezetőben már említettem, hogy ne hagyjuk magunkat „elvakítani” a sok ponton záródó bejárati ajtókkal. A több ponton záródó bejárati ajtók nem feltétlen biztonságosabbak a kevesebb, de valóban megfelelő precizitással elhelyezett záraknál. Hagyományos hengerzár betéteink kiválthatók titán fúrás és savazás ellen védett zárbetéttel.
Általában az emberek döntő többsége úgy érzi, minél több ponton záródik egy ajtó, annál biztonságosabb… Ne hagyjuk megvezetni magunkat!