Műanyag bejárati ajtók

Bejárati ajtók

A hideg utca és a meleg ház határán elhelyezkedő bejárati ajtó már a gyártási folyamat során kiemelkedő figyelmet igényel. A magas zajvédelem mellett az ajtónak vízhatlannak kell lennie és bent kell tartania a hőt a lakásban vagy házban. Emellett minden egyes elemének ellen kell tudnia állnia a változó időjárási körülményeknek.

Az ajtó és tartozékai (profilok és ajtóbetétek) alapesetben fehér színűek, azonban szinte bármilyen színben, vagy fóliázott kivitelben is hozzáférhetőek. A műanyag előnye – hasonlóan az ablakokhoz – hogy tisztántartásuk egyszerű és hosszú az élettartalmuk. Az ügyfelek egyedi igényei a sokszínű szín és formaválasztéknak köszönhetően szinte kivétel nélkül teljesíthetők. Egyedi osztású és paneles műanyag bejárati ajtóink bármelyike felszerelhető edzett, ragasztott vagy díszüveges biztonsági üveggel.

DOOR bejárati ajtó panel katalógus

A Buda Ablak bejárati ajtói természetesen sarokmerevítő felhasználásával készülnek, ezért hihetetlenül jól ellenálnak mindennemű erőszakos behatolási kísérlettel szemben. Az alapfelszereltség közé tartozik az 5 ponton záródó gombafejes biztonsági rúdzár, de természetesen lehetséges a hengeres csappal, plusz karmokkal, valamint dupla hengerzár betét alkalmazásával történő gyártás is. Minden bejárati ajtónk CE jelöléssel rendelkezik. Az ajtópanelek lehetnek MDF merevítettek, acélmerevítettek illetve ezek kombinációi is.

Egyedülálló módon Aluplast műanyag bejárati ajtóink MABISZ 2 illetve MABISZ 3 minősítéssel is rendelhetők (fehér, kívül-belül aranytölgy és dió színben). A MABISZ minősítés a műanyag bejárati ajtók gyártóinál szinte ismeretlen fogalom, mert a gyártók sajnos a mennyiségi olcsó ajtó gyártását részesítik előnyben.

Cégünk ezzel a felfogással szembe fordulva a minőségi bejárati ajtó forgalmazását részesíti előnyben. Bejárati ajtó esetén kijelenthetjük, aki olcsót szeretne, a biztonságról nyugodtan lemondhat, pedig a bejárati ajtó a „legnépszerűbb” betörési pont a rendőrségi statisztikák alapján.

Ajtóink rendkívül jól hőszigeteltek, köszönhetően az 5, 6 és 7 kamrás felépítésnek és a 70 – 86 milliméteres beépítési mélységüknek. Ezt a tulajdonságát tovább javítja a hőhídmentes alumínium küszöbrendszer, ami gumitömítéssel záródik, ezáltal kívül tartja a hideget és az apróbb élőlényeket egyaránt.

Belső hőszigetelés

Minden bizonnyal a háztartás hő- és energia megtakarítása szempontjából a legfontosabb ajtók, a ház vagy lakás külső ajtói. Ebben nincs semmi meglepő, hiszen megakadályozzák, hogy a hő elhagyja otthonát. Egyértelmű, ha az ajtó belső szigetelése nem megfelelő, akkor mit sem ér a külső borítás. Fontos, hogy olyan bejárati ajtóval lássuk el otthonunkat, melynek belső hőszigetelése valamilyen speciális kikeményedő PU anyagból készült, ezzel elkerüljük az úgynevezett hidegfoltok kialakulását.

Felület

Meghatározza mind a bejárati ajtó megjelenését, mind az élettartalmát. Olyan bejárati ajtóval szereljük fel otthonunkat, ami megfelelően van felületkezelve, azáltal elkerülhetjük a későbbi felületi sérülések miatt kialakuló problémákat (rozsda, borítás leválása)

Zár

A bevezetőben már említettem, hogy ne hagyjuk magunkat „elvakítani” a sok ponton záródó bejárati ajtókkal. A több ponton záródó bejárati ajtók nem feltétlen biztonságosabbak a kevesebb, de valóban megfelelő precizitással elhelyezett záraknál. Hagyományos hengerzár betéteink kiválthatók titánfúrás és savazás ellen védett zárbetéttel.

Általában az emberek döntő többsége úgy érzi, minél több ponton záródik egy ajtó, annál biztonságosabb… Ne hagyjuk megvezetni magunkat!