Műanyag ablakok, erkélyajtók

Takarékos és biztonságos műanyag nyílászárók

A Buda Ablak által forgalmazott ablakok és ajtók használatával rengeteg költség és pénz takarítható meg, és észrevehető mértékben emelik otthona komfortját. A megtakarítás mértéke nagymértékben függ a műanyag nyílászáróba beépített üveg típusától is. Elsőrangú nyílászáróink gondoskodnak róla, hogy a lakásban bent maradjon a meleg és a hideg pedig ne jusson be az ingatlanába.

A modern nyílászáróktól elvárható, hogy ne csak az időjárás változásától és a zajtól, hanem az illetéktelenektől is megóvjon minket. . Az általunk forgalmazott műanyag nyílászárók több ponton úgynevezett körbezáró vasalata az osztrák Maco és Winkhaus cég terméke. A műanyag nyílászárók kiválasztásakor számos vasalat közül választhat biztonsági és működésbeli szempontok alapján azért, hogy azok egy életen át védjék az Ön és családja nyugalmát és kényelmét.

Hő- és hangszigetelt ajtók, ablakok

Profiljaink optimális hőszigetelő tulajdonságai révén jelentős megtakarítás érhető el a fűtési költségekben. Az üvegezés típusától függően a műanyag nyílászárók “U” értéke 0,6 és 1,4 W/m2K között tervezhető. Minden U=0,1 mértékű csökkentés nagyjából 9 deciliter fűtőolaj megtakarítást jelent évente az ablakfelület minden egyes négyzetméterére. A műanyag nyílászáróink így kímélik környezeti erőforrásainkat és hozzájárulnak a légszennyezés csökkentéséhez is.

A folyamatosan emelkedő fűtési költségek miatt egyre hangsúlyosabb a megfelelő hőszigetelés. A megfelelően szigetelő nyílászárók egyenletes hőeloszlást és jobb komfortérzetet nyújtanak, ráadásul az az energiát amit nem használunk fel, nem is kell kifizetnünk; energia költségeink csökkenni fognak.

A Buda Ablak által forgalmazott minden műanyag nyílászáró kiszűri a külvilág zajait. Az átlagos üvegezésű ablakok hangszigetelő vagyis zajcsillapító képessége 35 decibel, a speciális réteg felépítésű üvegezéssel, és a szendvicsszerkezetű betétekkel pedig még jobb, akár 43-52 dB-es eredmény érhető el.

A zaj sokszor zavaró, sőt akár egészségkárosító hatású is lehet. Otthona elhelyezkedése miatt sok esetben egyedi követelményrendszernek kell megfelelnünk. Műanyag nyílászáróink megfelelő választ adnak egyedi igényeire is. Így nyugalomban élhet, és fontos dolgoknak szentelheti magát.

Változatos formájú műanyag nyílászárók

A formaválaszték szinte korlátlan lehetőségben áll rendelkezésre, melyek nagymértékben hozzájárulnak otthona esztétikus és látványos megjelenéséhez. Gazdag profilkínálatunk letisztult és elegáns külső megjelenést és számtalan műanyag nyílászáró gyártását teszi lehetővé. A derékszögtől az íves és alakos szerkezetig szinte bármilyen formát meg tudunk valósítani, legyen szó akár a karcsú tokról és szárnyprofilról, melyek nagyobb üvegfelületek használatát teszik lehetővé. Ezáltal otthona nem csak világos lesz, hanem a nap hőenergiáját is hasznosítani tudja. Műanyag nyílászáróink 80 – 85% – os fényáteresztő képességgel rendelkeznek. Ez természetesen az üvegezés típusával és az ajtó műszaki jellemzőinek változtatásával tetszés szerint befolyásolható.

Műanyag profilok különbözőségéből adódóan, az abból készült nyílászárók sem egyformák. Még akkor sem, ha a szokásos, legismertebb néhány paramétere (légkamrák száma, üveg hő átbocsátási tényezője) azonos értéket mutat. Az általunk forgalmazott ablakok minősített gyártók termékei, kiváló alapanyagokból, minőségi vasalatokkal szerelve, magas hőszigetelési értékű üvegezéssel.

A műanyag nyílászárók kiválasztása során minden ügyfelünk más preferenciával rendelkezik. Vannak akik elsősorban az esztétikumra hagyatkoznak, mások pedig az adott nyílászáró funkcionalitását kezelik prioritásként. A Buda Ablak minden ügyfele igényeit, a szakmai szempontokat figyelembe véve maradéktalanul teljesíti.

A nyílászárók gyártásán felül, igény esetén teljes körű szolgáltatást nyújtunk a felméréstől, szaktanácsadáson, tervezésen át, a kiszállításig és beépítésig.

Műanyag ablakok és erkélyajtók minőségi alapanyagból készülnek, 5-6-7 légkamrás kivitelben. Nyílászáró elemeink 1.0-ás üveggel alapáron kerülnek gyártásra egyedi típusú és formájú, több fajta nyitásmódban egyéni kívánság szerinti méretben illetve alakban. Ezen felül több mint 50 féle üveggel (csincsilla, reflexiós, 3 rétegű, homokfúvott, színes stb.).

Mint minden műanyag ablaknak, így ablakainknak is többféle változata található kereskedéseinkben. Ezekből bemutatunk Önnek néhányat, ezzel is segítve a választásban.

Fix ablak: Üvegfalaknál alkalmazzák ezeket, vagy portáloknál. Olyan helyen célszerű alkalmazni ezt a típust, ahol nem követelmény a nyithatóság, vagy a méret miatt nem lehet megoldani a nyithatóságot.

Nyíló ablak, erkélyajtó: Minden nyílásban alkalmazhatjuk méretkorlátozásokkal.

Bukó ablak: Ha a nyílás szélessége nagyobb, mint a magassága, ebben az esetben alkalmazzuk ezt a nyílászáró típust. Ha magasan van elhelyezve, távnyitós megoldást is kérhet.

Bukó-nyíló ablak, erkélyajtó: minden nyílásban megfelelő méretkorlátozásokkal.

Tokosztós ablak: Akkor célszerű, ha csak egyszerűen kisebb nyílószárnyat szeretnénk, mint maga az ablak, vagy ha jobb és bal oldali szárnyat is buktatni szeretnénk.

Váltószárnyas (középfelnyíló) ablak, erkélyajtó: Nagyobb nyílásoknál ajánlott, ahol egyszárnyúra nem kivitelezhető a műanyag ablak illetve a balkonajtó.

Toló-bukó erkélyajtó: Manapság divatos erkélyajtó. Praktikusabb, mint a befelé nyíló, mert nem vesz el helyet a belső térből a szárny, illetve szélesebb szárnymérete is lehet mint a hagyományos erkélyajtónak.

Emelő toló erkélyajtó: A legkorszerűbb erkélyajtó a mai piacon. Nagy szárnyszélességű (1500 mm felett) erkélyajtóhoz csak ez a modell ajánlott.