Műanyag ablakok, erkélyajtók

Takarékos és biztonságos műanyag nyílászárók

Az ablakainkkal és ajtóinkkal sok pénz takarítható meg és jelentősen emelik a lakás komfortját. Hogy mennyire takarékos egy műanyag nyílászáró az nagymértékben függ a beépített üvegek típusától. Ezek a kiválóan szigetelő nyílászárók gondoskodnak arról, hogy a meleg belül maradjon és a hideg ne jusson be a lakásba.

A nyílászáróknál ma már nemcsak a hidegtől, melegtől és a zajtól kell védeniük, hanem szükséges, hogy megóvja nyugalmunkat az illetéktelen látogatókkal szemben is. Az általunk forgalmazott műanyag nyílászárók több ponton ú.n. körbezáró vasalata az osztrák Maco és Winkhaus cég terméke. A műanyag nyílászárók kiválasztásakor számos vasalat közül választhat biztonsági és funkcionális szempontok alapján azért, hogy azok egy életen át védjék az Ön és családja nyugalmát és kényelmét.

Hő- és hangszigetelt ajtók, ablakok

Profiljaink optimális hőszigetelő tulajdonságai révén jelentős megtakarítás érhető el a fűtési költségekben. Az üvegezés típusától függően a műanyag nyílászárók “U” értéke 0,6 és 1,4 W/m2K között tervezhető. Minden U=0,1 mértékű csökkentés kb. 0,9 liter fűtőolaj megtakarítást jelent évente az ablakfelület minden egyes négyzetméterére. A műanyag nyílászáróink így kímélik környezeti erőforrásainkat és hozzájárulnak a légszennyezés csökkentéséhez is.

Az emelkedő fűtési költségek egyre nagyobb jelentőséget kölcsönöznek a hőszigetelés témájának. Azt az energiát, amit a hőszigetelt ablak és ajtó hatására nem használ fel, nem is kell kifizetnie. Ezen kívül a szigetelő ablakok és ajtók gondoskodnak róla, hogy kisebb legyen a huzat, egyenletesebb hő eloszlást és jobb komfortérzetet biztosítva.

Az általunk forgalmazott műanyag nyílászáró család távol tartja a külvilág bosszantó zajait. Az átlagos üvegezésű ablak normál hangszigetelő (zajcsillapító) képessége 35 dB, a speciális réteg felépítésű üvegezéssel, és a szendvicsszerkezetű betétekkel pedig még jobb, akár 43-52 dB-es eredmény érhető el.

A zaj zavaró lehet, sőt káros is lehet az egészségre. Az épület fekvése egy nagy forgalmú út mentén vagy egy repülőtér közelében, vagy funkciója szerint irodaépület vagy lakóház egyedi követelmények fogalmazódnak meg. Cégünk profilrendszereiből készült műanyag nyílászárók megfelelő választ adnak egyedi igényeire. Így nyugalomban élhet, és fontos dolgoknak szentelheti magát.

Változatos formájú műanyag nyílászárók

A gazdag profilkínálat és a letisztult, elegáns külső megjelenés a legkülönfélébb műanyag nyílászárók gyártását teszi tehetővé. A formaválasztékot jellemző szinte korlátlan lehetőségek nagyban hozzájárulnak a ház látványos, esztétikus megjelenéséhez. Az ablakok, ajtók formagazdagsága a normál derékszögtől az íves, alakos szerkezetig terjed. A karcsú tok és szárnyprofilok nagyobb teret hagynak az üveg számára. Így a lakás világos, barátságos lesz és a beözönlő napsugarak energiaforrásként is szolgálnak. Műanyag nyílászáróink fényáteresztő képessége 80-85%. Ez az érték az üvegezés típusának, műszaki jellemzőinek megválasztásával tetszés szerint befolyásolható.

Műanyag profilok különbözőségéből adódóan, az abból készült nyílászárók sem egyformák. Még akkor sem, ha a szokásos, legismertebb néhány paramétere (légkamrák száma, üveg hő átbocsátási tényezője) azonos értéket mutat. Az általunk forgalmazott ablakok minősített gyártók termékei, kiváló alapanyagokból, minőségi vasalatokkal szerelve, magas hőszigetelési értékű üvegezéssel.

A műanyag ablak kiválasztásakor sokan elsősorban az esztétikumra hagyatkoznak, mások a nyílászáró funkcióit részesítik előnyben: minél több világosságot, friss levegőt engedjenek be a külső tértől elhatároló ajtók vagy műanyag ablakok. Ugyanakkor minél jobb legyen a hő és hangszigetelésük. Rendelkezzenek a falak penészesedését megelőző résszellőzővel, vasalatuk legyen strapabíró, precíz. Ezeknek a követelményeknek, mindegyik termékünk megfelel.

A megrendelésre történő típus és egyedi méretre való gyártás nagy lehetőséget biztosít ahhoz, hogy úgy a megrendelők egyéni igényeit, mint a tervezők legváltozatosabb elképzeléseit megvalósítsuk. Az egyedi műanyag ablak vagy erkélyajtó gyártásán túlmenően, igény esetén teljes körű szolgáltatást nyújtunk a felméréstől, szaktanácsadáson, tervezésen át, a kiszállításig és beépítésig.

Műanyag ablakok és erkélyajtók minőségi alapanyagból készülnek, 5-6-7 légkamrás kivitelben. Nyílászáró elemeink 1.0-ás üveggel alapáron kerülnek gyártásra egyedi típusú és formájú, több fajta nyitásmódban egyéni kívánság szerinti méretben illetve alakban. Ezen felül több mint 50 féle üveggel (csincsilla, reflexiós, 3 rétegű, homokfúvott, színes stb.).

Mint minden műanyag ablaknak, így ablakainknak is többféle változata található kereskedéseinkben. Ezekből bemutatunk Önnek néhányat, ezzel is segítve a választásban.

Fix ablak: Üvegfalaknál alkalmazzák ezeket, vagy portáloknál. Olyan helyen célszerű alkalmazni ezt a típust, ahol nem követelmény a nyithatóság, vagy a méret miatt nem lehet megoldani a nyithatóságot.

Nyíló ablak, erkélyajtó: Minden nyílásban alkalmazhatjuk méretkorlátozásokkal.

Bukó ablak: Ha a nyílás szélessége nagyobb, mint a magassága, ebben az esetben alkalmazzuk ezt a nyílászáró típust. Ha magasan van elhelyezve, távnyitós megoldást is kérhet.

Bukó-nyíló ablak, erkélyajtó: minden nyílásban megfelelő méretkorlátozásokkal.

Tokosztós ablak: Akkor célszerű, ha csak egyszerűen kisebb nyílószárnyat szeretnénk, mint maga az ablak, vagy ha jobb és bal oldali szárnyat is buktatni szeretnénk.

Váltószárnyas (középfelnyíló) ablak, erkélyajtó: Nagyobb nyílásoknál ajánlott, ahol egyszárnyúra nem kivitelezhető a műanyag ablak illetve a balkonajtó.

Toló-bukó erkélyajtó: Manapság divatos erkélyajtó. Praktikusabb, mint a befelé nyíló, mert nem vesz el helyet a belső térből a szárny, illetve szélesebb szárnymérete is lehet mint a hagyományos erkélyajtónak.

Emelő toló erkélyajtó: A legkorszerűbb erkélyajtó a mai piacon. Nagy szárnyszélességű (1500 mm felett) erkélyajtóhoz csak ez a modell ajánlott.