Hogyan csökkentsd a fűtésszámlát hőszigetelő ablakokkal?

Nincs is jobb annál, mint amikor rettentő hidegben hazaérünk. Amikor belépünk az ajtón elgémberedett kézzel és piros arccal, jólesik az otthon melege miközben levesszük a több réteg ruhát magunkról.

Sok ember számára ez távol áll a valóságtól. Az otthon melegen tartása egész télen kihívást jelent, de főleg akkor, ha a szigetelés, az ablakok és ajtók nem segítenek a meleg megtartásában.

Energia árak

A fűtésszámla sok háztartást tart vissza attól, hogy melegen tartsa otthonát. Egy vezető energiaszolgáltató cég vezérigazgatója elmondta, hogy a családok többségénél előfordul a túlszámlázás. Az energia nagykereskedelmi ára kb. felét teszi ki a teljes kiszámlázott összegnek. Ugyanakkor ha esik a nagykereskedelmi ár, a szolgáltatók akkor sem csökkentik a háztartásoknak kiszámlázott összegeket.

Abban biztosak lehetünk, hogy ha az energia nagykereskedelmi ára egyharmadával emelkedne, a növekedést áthárítanák ránk, ezért érthetetlen, hogy a számlák miért nem csökkennek. Jelenleg nem számíthatunk arra, hogy az energiát szolgáltató cégek fogják a pénzügyi terheinket csökkenteni. Azonban van két módja a számlacsökkentésnek azért, hogy bármikor bekapcsolhassuk a fűtést, amikor szükségünk van rá.

Váltsunk energiaszolgáltatót

Először is, jelentős megtakarítás lehet, ha szolgáltatót váltunk. Ez nehézkes dolognak tűnik, de a folyamat már jóval egyszerűbb. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy mit tegyünk, vagy nincs számítógépes hozzáférésünk, akkor esetleg egy családtag vagy szomszéd segíthet. Ha ez nem lehetséges, akkor beszéljünk valakivel a helyi könyvtárban, a templomban vagy más közösségi csoportban. Ha már egy ideje nem váltottunk szolgáltatót, vagy ezt még sosem tettük, akkor nagy megtakarítás lehet a jutalmunk.

Az energiafelhasználás csökkentése

Egy másik módja a költségcsökkentésnek az, hogy más területeken csökkentjük az energia felhasználását. Kezdjük azzal, hogy minden eszközt kihúzunk az aljzatból ahelyett, hogy készenléti állapotban hagynánk. Mindig oltsuk le a villanyt, ha kimegyünk a szobából. Próbáljuk beindítás előtt mindig maximálisan megtölteni a készülékeket, például a mosógépet és mosogatógépet.

Ha egyedül élünk, ha rendszeresen együtt étkezünk egy barátunkkal nemcsak hogy jó társaság lehet, de a főzés, a fűtés, a villany és a takarítás költségei is megoszlanak. Amennyiben lehetséges, jó ötlet középületekben, társas összejöveteleken és egyéb helyeken tartózkodni napközben, kihasználva azok fűtési lehetőségeit és szolgáltatásait.

Az otthon szigetelése

Hosszabb távú megoldást jelenthet a meleg megtartására a téli hónapokban, ha az otthonunkat megfelelő szigeteléssel látjuk el. A padlás vagy a légréteges fal szigetelése és a hőszigetelő ablak nagy költségnek tűnhet, de léteznek elérhető kezdeményezések és fizetési megoldások, amelyek ezt megoldhatóvá teszik.

Mindenféle méretű ingatlan esetében a megfelelő szigeteléssel költségmegtakarítás érhető el, ami azt jelenti, hogy hosszú távon megtérül a befektetés, és a következő években kellemesebb hőfokot élvezhetünk otthonainkban.

Hőszigetelő ablakok

A hőszigetelő ablakokat úgy tervezték, hogy a meleg levegőt benntartsa, a hideget pedig kint. Ha réteges ruházatot viselünk, akkor a levegő bent marad a rétegek között és melegen tart minket. Hasonló hatása van a hőszigetelő ablakoknak is. A hőszigetelésen kívül, a hőszigetelő ablakok hangszigetelést és nagyobb biztonságot is nyújtanak. Ha zárható ablakokat szereltetünk be, a lakásbiztosítási ajánlataink csökkent összege is a költségekkel kapcsolatos előnyök közé sorolható. A hőszigetelő ablakok hatását tovább fokozhatjuk, ha éjszaka elhúzzuk a függönyöket.

Eleged lett abból, hogy télen fázol és szeretnéd megoldani a problémát mielőtt ismét beköszönt a tél? Ha szeretnél ingyenes árajánlatot kérni a hőszigetelő ablakokra, cégünk a Buda Ablak Kft. szívesen megbeszél egy időpontot az ingatlan meglátogatására és a lehetőségek megbeszélésére. Hadd segítsünk, hogy az otthonodat kényelmesebbé varázsoljuk.

vissza a bloghoz