Párkányok, könyöklők

Műanyag párkány

Az ablakpárkánynak több feladata is van. Egy párkány vagy könyöklő nem csupán kényelmi és esztétikai okokból kerül fel a nyílászárók elé, hanem sokkal fontosabb funkciója is van. Az ablakpárkány nélkülözhetetlen abban, hogy a lecsorgó nedvességet biztonságosan elvezesse, ezáltal elkerülve azt, hogy a nyílászáró beázzon. Az általunk gyártott és forgalmazott ablakok mindegyike párkányfogadóval felszerelt, ami az ablakok tokszerkezetén alulról, csavarral rögzítünk. Ezáltal az ablak nem csak a párkány, hanem a könyöklő csatlakozására is tökéletesen alkalmas. Ráadásul a párkányfogadó a raktározás és szállítás során előforduló sérülésektől is megfelelően védi az ablakot.

A műanyag használatának előnye, hogy ellenálló többek között a tisztítószereknek, a nedvességnek és a hő és fényhatásoknak. Ezáltal az éllettartama is kiugróan magas. A cégünk által forgalmazott műanyag párkányok egyszerűen és könnyen méretre szabhatók, ezáltal rugalmasan igazodik szinte minden felmerülő beépítési körülményhez, legyen szó új vagy felújított épületről.

Alumínium párkány

A külső ablakpárkányok esetében gyakran alumíniumot használunk. Ennek a modern anyagnak az az előnye, hogy rendkívül időjárásálló és az élettartalma magasabb, mint más anyagoké. Egy másik előnye, amit mindenképpen meg kell említeni, az alumínium termékeknek szinte nincs karbantartás igényük. Nem igényelnek semmiféle karbantartást, tisztítást a megjelenésük és funkciójuk megőrzése érdekében. Az alumínium ablakpárkányok karbantartás és tisztítás nélkül is megbízhatóan az év 365 napján elvégzik a feladatukat.

Szegőléc

A nyílászárók beépítése akkor válik teljessé, amikor felhelyezésre kerülnek a szegőlécek is. A szegőléc feladata, hogy szinte észrevétlen esztétikai átmenetet biztosítson az ajtók, az ablakok és az azokat határoló falak között. Használatukkal eltüntethetők és befedhetők az esetleges hézagok. Tökéletes kiegészítője a párkányok használatának.