Mire érdemes elkölteni a lakásfelújítási támogatást?

A gyermeket nevelő családoknak 2021 a lakásfelújítás éve. Mire éri meg elkölteni az otthonfelújítási támogatást és hogyan válasszuk ki a megfelelő kivitelezőt?

Ha Ön jogosult a lakásfelújítási támogatásra, akkor bizonyára elgondolkodott már azon, hogy otthona melyik részét érdemes felújítani. Hirtelen zúdult a nyakunkba ez a remek lehetőség… és nem olyan könnyű jó döntést hozni.

Ami még kihívás ebben a helyzetben: nehéz jó szakembert találni. Miközben az egész ország felújítási lázban ég, gomba módra bukkannak fel az újabb és újabb kivitelezők.

Honnan tudjuk, hogy időben elkészül a felújítás? Mi a garancia, hogy nem vernek minket át? Hogy precíz és minőségi lesz a végeredmény?

Olvasson tovább és tudja meg, hogy mi a Buda Ablaknál több évtizedes tapasztalatunkkal hogyan segíthetünk a lakásfelújítási támogatás legjobb felhasználásában!

Lakásfelújítási támogatás feltételei

A vissza nem térítendő állami támogatás 2021. január elsejétől 2022. december 31-ig igényelhető. A felújításra elköltött összeg 50%-át utólag megtéríti az állam. Legfeljebb 3 millió forintot kaphatunk vissza. Ezért úgy jutunk a legtöbb ingyen pénzhez, ha 6 millió forintot költünk el. Ezek a legfontosabb feltételek:

– legalább egy 25 év alatti gyermek nevelése a háztartásban

– a gyermek legalább 1 évvel ezelőtti bejelentése az ingatlanba

– saját tulajdonú ingatlan (együttesen legalább 50%-os tulajdoni hányad)

– legalább egy év folyamatos tb-jogviszony az igényléskor

– köztartozás mentesség

Ha Önnél teljesülnek a fenti feltételek, akkor elkezdheti törni a fejét az ingyen milliók elköltésén.

Állami támogatás nyílászáró cserére

 

A rendelet szerint a támogatás igényelhető:

– a külső nyílászáró cseréjére

– a belső nyílászárók beépítésére, cseréjére vagy felújítására

Továbbá:

– külső párkányok, küszöbök cseréjére vagy felújítására

– belső párkányok, küszöbök beépítésére, cseréjére vagy felújítására

A nyílászárók cseréje több szempont miatt is okos döntés. Miért? Egyrészt nem kell rá felhasználni a teljes összeget. Ennek köszönhetően több mindent is felújíthatunk az állami támogatás segítségével. Másrészt pedig a jól szigetelő nyílászárók komfortossá teszik az életet az egész család számára. Télen bent tartják a meleget, nyáron pedig nem engedik be a forró levegőt. És ez még nem minden… a megfelelő ajtókkal és ablakokkal pénzt is spórolhatunk! A szigeteléssel ugyanis csökkenthetjük a fűtésszámlát.

Ha érdeklik a műanyag nyílászáró árak, kérjen árajánlatot egy perc alatt ide kattintva! Műanyag ablakok, erkélyajtók, bejárati ajtók széles választékát kínáljuk.

Támogatás redőnyre, rovarhálóra, árnyékolóra

A kormányrendelet szerint a támogatás igényelhető a következők felszerelésére vagy cseréjére:

– redőny

– árnyékoló

– rovarháló

A nyári hőségben manapság már szinte kötelező az árnyékolás. A napsugarak kizárásával csökkenthetjük a lakás felmelegedését. A rovarháló pedig a kéretlen vendégektől kímél meg minket. Távol tartja az éjszakánként idegesítően zümmögő szúnyogokat, az ebédünkre pályázó legyeket… és társaikat.

Redőnyt, árnyékolót, rovarhálót szeretne otthonába állami támogatással? Kattintson ide és kérjen személyre szabott árajánlatot!

Állami támogatás szellőztető rendszerre

Az állami támogatás igényelhető szabályozott szellőzési rendszer kialakítására, korszerűsítésére vagy elemeinek cseréjére. Ez kiváló hír azoknak, akik életét megkeseríti a penész. Az egyre magasabb beltéri páratartalom miatt egyre több háztartás küzd ezzel a problémával. Nemcsak esztétikai okok miatt javasolt a penész megszüntetése. Sajnos ez a gomba az egészségünkre is káros hatással lehet. A szellőző rendszerek megfelelő szinten tartják a beltéri páratartalmat, ezzel megakadályozva a penészesedést.

Érdekli, mennyibe kerül egy szellőztető rendszer? Kérjen árajánlatot!

Megbízható kivitelező kiválasztása

Hogyan válasszuk ki azt a kivitelezőt, aki kedvező áron minőségi munkát végez? Sokéves tapasztalatunk alapján összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat. Bármilyen felújításról is legyen szó, ezek a tanácsok sok fejfájástól kímélhetik meg Önt a jövőben.

Fontos, hogy olyan szakemberre bízza a munkát, aki régóta a szakmájában dolgozik. Gyakorlat teszi a mestert! A tapasztalat általában kéz a kézben jár a minőségi munkavégzéssel. A kivitelező megtalálásának okos módja, ha megkérdezi barátait, rokonait a tapasztalataikról. Az a cég, amely jó munkát végzett nálunk, jó eséllyel Önnél is be fog válni. Nemcsak ismerősöknél, hanem fórumokon, a közösségi médiában is érdemes tájékozódni. A harmadik legfontosabb szempont a garancia. A minőségi munkát végző cégek nem riadnak vissza a több éves garanciától. Miért is választana olyan céget, akik nem vállalnak felelősséget a munkájukért?

Mi a Buda Ablaknál több mint 15 éves tapasztalattal és minőségi termékpalettával biztosítjuk a legjobb szolgáltatást ügyfeleinknek. Igény esetén ránk bízhatja a teljes körű kivitelezést. Végigkísérjük Önt a felméréstől kezdve a szaktanácsadáson, tervezésen át a kiszállításig és beépítésig. 5 és 10 éves, teljes körű garanciát biztosítunk termékeinkre.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen személyre szabott árajánlatot!

Nincs más teendője, mint ide kattintva kitölteni az űrlapot (1 perc az egész!). Munkatársunk pár órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot. Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is ügyfeleink között üdvözölhetjük!